Aanmelden nieuwsbrief

Wat is Sivas-methode?

Het westers geneesmodel gaat uit van het begrijpen hoe een mens functioneert en hoe ziekten ontstaan. De dokter gebruikt chemische en fysieke ingrepen om te behandelen. De Chinese geneeskunst gaat uit van energie. De mens is een energetisch systeem, ziekte en kwalen zijn energetische problemen. Behandeling bestaat uit acupunctuur en Chinese kruidenleer. De Indiase geneeskunst baseert zich op bewustzijn. De wereld en de mensen zijn gematerialiseerd bewustzijn. Lijden en ook ziekten zijn inherent aan het bestaan in de vorm.

Door de westerse geneeskunde te combineren met de Chinese en Indiase ontstaat een unieke wijze van diagnose en behandeling van gezondheidsklachten. Dit heeft geleid tot energetische geneeskunde. De basis ligt in reproduceerbaar, objectief onderzoek: het VAS (vasculair autonoom signaal) ofwel de polsslagdiagnose.

Volgens de Sivas-methode (Sano-concept) worden verstoringen veroorzaakt c.q. beïnvloed door specifieke emoties en persoonlijkheidskenmerken van de patiënt. Behandeling is op drie niveaus: persoonlijkheid, materie en energie. Er wordt uitgebreid gezocht naar de dieperliggende klacht, in samenhang en op alle niveaus. De methode kan op een eenvoudige manier toegepast worden, ook bij kinderen. Deze methode is ook geschikt voor mensen die niet kunnen of willen zeggen wat hun dieperliggende problemen zijn. Er wordt gewerkt met homeopathische middelen van Sanopharm. Janny Pronk volgde de Sivas-opleiding voor therapeuten ( A, B, C) en de healingsopleiding.