Aanmelden nieuwsbrief

Wat is hartcoherentie?

Hartcoherentie is een betere balans tussen hart en hoofd. Hartcoherentie is door verschillende wetenschappers onderzocht en in diverse wetenschappelijke publicaties besproken. Een belangrijk aandeel in dit onderzoek wordt geleverd door het Amerikaanse Heartmath instituut.

Hoe werkt het? De freeze framer is een feedback instrument dat de heart rate variability (HRV) zichtbaar maakt op het computerscherm. HRV is de variatie in de hartslag of de tussenperiode tussen de hartslagen. Dit hartritme blijkt de taal te zijn, die het hart gebruikt om de signalen door te geven aan de hersenen en het hormonale systeem. Door middel van een sensor aan de vinger of het oor wordt het hartritme (HRV) gemeten en doorgegeven aan de computer, die vervolgens het patroon in het hartritme zichtbaar maakt. De hartcoherentie is waar het om gaat. Als u uw eigen hart kunt beïnvloeden, bent u baas over eigen lichaam door het aandacht te geven.

Doordat het hartritme coherent wordt komen er gunstige effecten op onze gezondheid en welzijn. Er zijn verschillende manieren om te trainen, zoals:
- Ademhalingstechnieken
- Lichaamsbeweging
- Muziek

Hartcoherentie een mooie aanvulling op de technieken die Janny Pronk al gebruikt, omdat het aantoonbaar is op de computer. We zien op het scherm terwijl we ook voelen. Maar voelen vertrouwen we nog niet altijd. Doel is dat u vertrouwt op uw eigenlichaam en innerlijk en daar ook naar gaat handelen, zonder beperkingen.