Aanmelden nieuwsbrief

8-daagse reis naar Egypte
Terug naar reizen-pagina 

Vertrekdatum: november 2019
Voor het aanmeldingsformulier: volgt binnenkort
Voor een foto-impressie: klik hier


Programma
Alweer het zevende jaar dat we deze bijzondere lichtreis organiseren, om kennis te maken met het oude Egypte. We starten met een 7-daagse Nijlcruise op een 5*-cruiseschip en bezichtigen onderweg de oude tempels. Egypte is een land waar veel mogelijkheden zijn om tot verandering te komen. Het is belangrijk om je eigen kracht en energie op peil te krijgen, dit kan door de lichtenergie van Egypte. We gaan genieten van het land, alles wat er te zien en te voelen is. 

Voor ieder is er tijd voor persoonlijke begeleiding tijdens de reis. Ieder maakt deze reis op zijn of haar eigen manier. Tijdens de Nijlcruise bezoeken onder andere de volgende bezienswaardigheden met een ervaren gids: 
- Vallei der Koningen 
- Tempel van Hatsjeput
- Kolossen van Memnon
- Tempel van Luxor
- Tempel van Karnak
- Tempel van Horus
- Dubbeltempel Goden Sobek en Horus
- Zeiltocht met Felluca over de Nijl


Programma per dag

Dag 1: We vliegen om 7.00 uur vanaf Schiphol naar Hurghada. In de ochtend gaan we per bus mee naar Luxor. Na aankomst in Luxor, het grootse openluchtmuseum van de wereld, checken we in aan boord van ons schip. Lunch aan boord. Bezoek gebracht aan de Karnak Tempel en de Luxor Tempel, twee van de belangrijkste en indrukwekkendste tempelcomplexen aan de oost oever van de Nijl. Het schip blijft in Luxor.

Dag 2: Vandaag brengen we een bezoek aan de Karnak & Luxor tempels. De tempel van Luxor ligt midden in de huidige stad. Het is een van de best bewaard gebleven tempelcomplexen uit de Egyptische oudheid. De tempels van Karnak zijn één groot museum en het grootste religieuze bouwwerk in de wereld.

Dag 3: Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de Medinet Habou Tempel in Luxor. Na het bezoek aan de Medinet Habou Tempel lunchen aan boord en kunnen we in de middag genieten van het uitzicht vanaf het schip over de oevers van de Nijl. Het schip vaart door naar Aswan.

Dag 4: Aankomst in de ochtend in Aswan. We bezoeken de Lage Aswandam uit 1902, en de Hoge Aswandam, één van de grootste en indrukwekkendste stuwdammen ter wereld. Vervolgens per kleine boot naar de Philae tempel, schitterend gelegen op een eiland in de Nijl. Lunch. Tocht per Felouka, een traditionele Egyptische zeilboot, over de Nijl, met een bezoek aan Lord Kitschner eiland, waarop zich schitterende prachtige botanische tuinen bevinden.

Dag 5: In de ochtend hebben we tijd vrij te besteden. Of optioneel (extra kosten) de mogelijkheid om de Abu Simbel te bezoeken. Na een heerlijk ontbijt kunnen we zonnen, lezen of genieten van alle vergezichten terwijl het schip koers zet richting Kom Ombo. In de middag zullen we een bezoek brengen aan Kom Ombo en diens tempel. Deze tempel is feeëriek verlicht (afhankelijk van aankomsttijd kan het nog licht zijn) en zal een onvergetelijke indruk bij ons achterlaten.

Dag 6: Na een aantal dagen waarop we vele indrukken heeft opgedaan, volgen een paar dagen van rust. Vandaag vertrekt het schip weer richting Esna en hebben alle tijd om van het leven aan de Nijl te genieten, te zonnen of lekker een boek te lezen.

Dag 7: Vroeg in de ochtend naar de westzijde van de Nijl. We brengen een bezoek aan de vallei der Koningen met vele graven van oude farao’s, de tempel van koningin Hatsepsut, die de enige vrouwelijke farao van betekenis is geweest en de Kolossen van Memnon. Mochten we na deze indrukwekkende dag nog niet genoeg gezien hebben dan hebben we in de avond ook de mogelijkheid om mee te gaan naar Luxor (facultatieve excursie) voor een sound & light show in de Luxor tempel. Bij deze indrukwekkende show wordt de geschiedenis van de oude Egyptenaren op een leuke manier gepresenteerd aan het publiek. In de vorm van een licht show wordt het verhaal verteld van de farao‘s en de tempels die zij achterlieten.

Dag 8: Vroeg in de ochtend verlaten we vol indrukken en nieuwe ervaringen het schip en brengt een luxe touringcar ons terug naar Hurghada, waar we in de loop van de ochtend aan zullen komen (ontbijtpakketjes beschikbaar). Op de laatste dag brengen vertrekken we naar de luchthaven van Hurghada voor de terugvlucht naar Amsterdam met aankomst op Schiphol om 18.55 uur.

Prijs: € 1095- 

Inclusief:
- 8-daagse begeleiding door therapeut Janny Pronk
- Vliegreis, transfer van en naar luchthaven en naar Hurghada
- 8-daagse 5* Nijlcruise op M/S New Serenade (of gelijkwaardig) van Luxor naar Aswan o.b.v. 2-pp.kamer met ontbijt, lunch en diner
- Alle genoemde excursies met ervaren gids (Nederlands of Engelstalig)
- Vliegtax

- Visum (verplicht)
- max. 20 kg ruimbagage en 10 kg handbagage
- Informatiebijeenkomst voorafgaand aan de reis in Nederland
- Boekje met reisinformatie
- Reserveringskosten
- Bijdrage calamiteitenfonds
Voor een 1-persoonskamer geldt een toeslag van € 160,-

Exclusief:
- Reis- en annuleringsverzekering (zelf afsluiten)
- Verplichte fooi € 30,- p.p. (contant te voldoen bij aankomst in Egypte)
- Zakgeld (voor souvenirs)

Aanmelden
Je kan je aanmelden bij Janny Pronk met een ingevuld aanmeldingsformulier.